Sosiaalisen median videoista on tullut yhä suositumpia, mitä myös sosiaalisen median k. Live-videot saavuttivat huomattavan suosion vuoden 2016 aikana, jolloin yksityishenkilöiden itse kuvaamat videot tulivat jokapäiväiseksi arjeksi. Viime vuonna videoiden maailmaan siirtyi myös Facebook oman live-ominaisuutensa ansiosta. Facebook-livestä tuli välittömästi erittäin suosittu, lisää aiheesta voit lukea täältä.

Sosiaalisen median videon suosio

Videoiden maailmanlaajuiseen tutkimiseen erikoistunut organisaatio, Tubular, selvitti tutkimuksessaan videoiden numerodataa koskien neljän suurimman sosiaalisen median kanavaa. Näitä kanavia ovat YouTube, Facebook, Vine ja Instagram. Tubularin mukaan näissä kanavissa katsottiin lähes 464 miljardia videota yksistään marraskuussa 2016. Lisäksi selvisi, että 100 suosituinta videobrändiä ja videoita jakavaa organisaatioita yhdessä loivat 61,9 miljardia katsontakertaa samassa kuussa, ja että näiden videoiden keskiarvoinen katsontamäärä 30 päivän aikana oli 4,9 miljoonaa videota kohden.

Suosituimmat videoita jakavat sivustot

Suosituimmat videoita jakavat sivustot aka sosiaalisen median videon järkäleet vuonna 2016 olivat lueteltuina Tubularin tutkimuksessa. Siitä kävi ilmi, että viime marraskuussa suosituin videoiden jakaja sosiaalisen median sivustoille oli Unilad, joka sai marraskuun aikana noin 3,49 miljardia katsontakertaa videoilleen. Heti sen jäljessä seurasi The Lad Bible valtavalla 3,37 miljardin katselukerran luvullaan sekä hieman pienemmällä katsojamäärällä Viral Thread, joka saavutti 1,79 miljardin katsontakertaa.

Suosituimpia videoiden jakajia ja heidän videosisältöään seuraamalla voi helposti todeta, mikä toimii sosiaalisessa mediassa. Hyvänä esimerkkinä siitä mikä toimii somessa, on neljännellä sijalla tutkimuksessa ollut Buzzfeed Tasty, jonka herkulliset videot houkutelevat kokkaamaan mitä ihanampia ruokia.

Tastyn esimerkistä huomaamme, että sosiaalisessa mediassa toimii erinomaisesti lyhyt ja ytimekäs video, joka tuo pääkohdat viihdyttävästi esiin. Mikäli lisäksi sisältö myös koskettaa katsojan mielenkiinnon kohdetta, on suosio pitkälti varmistettu. Vinkkejä livetilan haltuun ottamisesta tarjosimme Facebook-liven osalta artikkelissamme, jonka neuvot ovat sovellettavissa myös muihin live-palveluihin.