Koska viimeksi haaveilit kärpäsenä katossa olemisesta? Kohta ei tarvitse haaveilla, sillä videoteknologia pääsi yllättämään taas kerran. Nyt yllättäjänä toimii pieni yritys nimeltä Orah 360. Videoteknologian kehitys on viimeiset vuosikymmenet tuonut uutta vain kameroiden digitalisoitumiseen, koon pienentymiseen ja kuvanlaadun tarkentumiseen. Itse sisältöön on tullut hyvin vähän uutta. Orah 360 tuo markkinoille virtuaalitodellisuuskameran, joka auttaa aidon virtuaalitodellisuuden luomisessa livenä. Se tuo mukanaan täysin uuden mahdollisuuden videotuotantoihin sekä sisältömarkkinointiin.

Mitä on virtuaalitodellisuus?

Virtuaalitodellisuus eli tekotodellisuus on tietokoneella toteutettua kuvitteellista todellisuutta, jota voidaan seurata tätä varten suunnitelluilla laseilla. Koet virtuaalitodellisuuden konkreettisesti näkemällä sen ja parhaissa tapauksissa koskemalla sitä, kuulemalla, tuntemalla ja haistamalla sen. Tietokoneilla luodusta virtuaalitodellisuudesta ollaan siirtymässä livekuvaan, joka tarjoaa virtuaalitodellisuuden livenä. Kyseinen teknologia on ottanut viime aikoina suuria harppauksia eteenpäin. Markkinoille on tullut suuria pelaajia mm. Nokia, jonka virtuaalitodellisuuskameraa on esitelty suurella rytinällä. Kameran kehittelyssä ei ilmeisesti säästelty, sillä sen verran tuhti on verkkokaupan hinta edelleen. Olisi kiva kuulla, kenen luottokortilla saa tilata 55.000 € tuotteen? Toisaalta kehumalla taisi tuostakin hinnasta saada 15.000 € alennuksen.

Orah 360 -virtuaalitodellisuuskamera

Etsimme Reloadilla koko ajan alan uusia trendejä. Tutkallamme virtuaalitodellisuus on ollut jo pitkään. Innoissamme löysimme verkosta pienen startupin, joka kehittää virtuaalitodellisuuskameraa, joka tulee muuttamaan maailmaa. On muuttanut ainakin hinnoittelun, sillä sen verran kohtuullinen n. 2000€ hinta on. Eikä siinä vielä kaikki: Me ostimme yhden asiakaskäyttöön. Nyt käymme asiakkaidemme kanssa keskusteluja, missä tarpeissa tuotetta voisi kokeilla.

Jo pitkään on huhuttu, että Youtube tapaisi kameratoimittajia siinä toivossa, että he kehittäisivät kameroita, jotka pystyisivät tuottamaan livekuvaa Youtubeen. Lopulta pari viikkoa sitten Youtube ilmoitti blogissaan, että 360 live tulee olemaan todellisuutta, ei vain virtuaalista selllaista. Nyt Youtube live on lopullisesti ottanut askeleen, jonka kiinni kurominen alkaa olla monelle alustalle tekemätön tie. Hieno päänavaus, jossa kerrankin teknologia luo lisäarvoa sisältöön. Milloin Orah 360 pääsee syöttämään sisältöä Youtubeen (nyt vain CDN), on arvailujemme mukaan vain ajan kysymys.

Reloadille tulossa Orah 360 heinäkuussa

Orah 360 on virtuaalitodellisuuskamera, jolla voidaan kuvata 4K kuvaa 30 ruutua sekunnissa. Se toimii niin Amerikassa NTSC-formaatilla ja muutaman framen hukkaamalla myös meillä Euroopassa. Kamera sisältää 4 kappaletta 2048 x 1536 resoluution kalansilmäkameraa (Fisheye 4 x f2.0 fisheye 8-Layer MC Glass), jotka on laitettu mielenkiintoisesti limittäin.

Videoprosessorina toimii 2 kpl Ambarella™ -prosessoria ja kamerat käyttävät Sony EXMOR™-kennoja. Kamerassa on automaattinen valoitus ja valkotasapainon säätö, sekä kennojen automaattinen synkronointi. Näin kuvan siirtyminen on hyvin luonnollisen näköistä ja sujuvaa. Kamerassa on myös neljä mikrofonia, nätti lämpöä kestävä alumiinirunko ja se mahtuu melkein kämmeneesi (80 x 70 x 65 mm). Jalalla seisova kamera lähettää kuvaa mihin tahansa CDN-serverille.

Käyttökohteet Orah 360 4i:lle

Olemme kehitelleet jo useita käyttökohteita Orah 360 4i:lle, mutta käydään ensiksi läpi, miten valmistaja markkinoi tätä uutta ihmettä.

https://www.youtube.com/watch?v=b-iI58lJ1fU

Mielenkiintoiseksi yrityksen markkinoinnin tekee se, että he ovat osanneet kiteyttää kameran käyttötarkoituksen hyvin. Singel cable solution – voiko sen paremmin sanoa? Se on naurettavan helppo ja pystyy kuvaamaan 360×360 elokuvatason resoluutiolla. Se on lupaus, jota ei mielellään ohita. Yrityksen ajatuksena on tarjota tuotetta urheiluun, kulttuuriin ja esimerkiksi uutisiin. Uutisissa tällainen livekuva todella luo nopeasti mielenkiintoisen lisäarvon. Erityisesti rohkeille indietyyppisille verkkomedioille Orah 360 4i tarjoaa mahdollisuuden lähettää virtuaalista todellisuutta mistä vain, milloin vain. Luonnollisesti esimerkiksi isoista urheilutapahtumista, mielenosoituksista ja vaikka kansannousuista toimivan verkkoyhteyden löytäminen voi koitua haastavaksi. Muuten tuote tarjoaa todellisen, kohtuullisen ja helposti hallittavan virtuaalitodellisuusliitännän livetilanteisiin.

Missä Orah 360 nähdään Reloadin toiminnassa?

Tilasimme omamme jo jonkin aikaa sitten ja kuumeisesti odotamme pakettimme saapumista kesä-heinäkuun taitteessa. Etsimme paraikaa asiakkaita, jotka ovat innokkaita kokeilemaan tuotetta kanssamme pilotticaseissa. Uskomme, että Orah 360 4i tulee olemaan erityisen kovassa käytössä tapahtumavideoinneissa, livetaltioinneissa mm. webinaareissa ja seminaareissa. Orah 360 on ollut luovasti käytössä mm. Disneyn Jungle Bookin lanseerauksessa, jossa itse kuvassa on paneelikeskustelu ja kun kuvaa kääntää on kuvaan yhdistetty vielä videokuvaa. Erittäin mielenkiintoinen setup.

Mikäli sinulla tai yritykselläsi on tarve, johon Orah 360 voisi soveltua niin olethan yhteydessä oheisella lomakkeella tai soittamalla meille. Katsotaan miten alkusyksystä voitaisiin kokeilla tuotetta teidänkin hyväksi.

Nimi (pakollinen)

Yritys

Yhteyshenkilö

Sähköposti (pakollinen)