Vastoin yleistä luuloa webinaari, joka on täynnä itsekehua ei miellytä kuulijoita. Toisaalta 9pt Arialilla kirjoitettu PPT-esitys ei myöskään saa monia innostuneeksi webinaaristasi. Mikä siis neuvoksi kun suunnittelet myyvää webinaaria? Ohessa 5 vinkin lista.

1. Valitse aihe, josta kaikki haluavat tietää lisää

Vaikka kuinka päätät rakentaa mielenkiintoisen webinaarisarjan niin ellei kuuntelijoitasi aihe kiinnosta ei paikalle saavu kukaan. Samoin kuin myynnissä niin hyvän webinaarin markkinoinnissa hyvä aihe on puoli voittoa. Huonosta aiheesta saat vain päänvaivaa ja turhaa työtä. Valitse siis aihe, jota kuulijasi haluavat tarkastella syvemmin. Älä keskity siihen mitä haluat kertoa vaan mitä kuulijasi haluavat kuulla. Mikäli sinulla on selkeä kuulijakunta niin heidän kuuntelunsa on äärimmäisen tärkeää. Rakenna kuulijoillesi mahdollisuus tutustua koko webinaaritarjontaasi ja rakenna tulevista webinaareista kokoomasivu. Näin pystyt arvioimaan mikä aihe kuulijoitasi erityisesti kiinnostaa ja mihin he rekisteröityvät. Näin teet nopeaa tuotekehitystä ja ellei valittuihin aihepiireihin kukaan markkinoinnista huolimatta ilmoittaudu niin voit huoletta kehittää uuden ja pahoitella ilmoittautuneille.

2. Myy selkeästi webinaarisi hyödyt

Hyvä webinaari on äärimmäisen selkeä sisällöltään. Otsikon lukemalla osallistuja ymmärtää mihin sitoutuu. Tämän lisäksi on tärkeä painottaa sitä miksi osallistujan tulisi käyttää aikansa webinaariin. Nosta esiin se mitä kuulija saa, oppii, näkee tai kuulee webinaarissa. Miten se auttaa häntä kehittymään tai kehittämään toimintaansa.

3. Valitse mukaasi itseäsi parempi asiantuntija

Vaikka oletkin varmasti alasi paras asiantuntija niin aina kannattaa ottaa mukaan myös muita huippuasiantuntijoita. Hyvä webinaari on aina pieni suuri tapahtuma, jossa jaetaan enemmän kuin kuulija osaa odottaa. Vain sillä tavalla varmistat, että kuulijasi saapuu seuraavallakin kerralla. Erityisen mielenkiintoiseksi aiheen tekee se, jos onnistut rakentamaan kahden ammattilaisen syvällisen keskustelun, jossa kuulijoita kiinnostavaa aihetta pystytään käsittelemään kansantajuisesti ja riittävän yksityiskohtaisesti.

4. Paljasta kaikki ammattisalaisuutesi

Kyllä. Älä säästele ja mieti, että osoitat syvällisen osaamisesi vasta kun kuulijasi on maksava asiakkaasi. Päinvastoin, sinun tulee varmistaa, että jaat ammattisalaisuuksiasi kuin niitä olisi pussillinen joka lähtöön. Älä säästele vaan neuvo asiakastasi tekemään työt puolestasi. Hyvin harva ostoaikeissa oleva aikoo tehdä sinua työttämäksi ja niitä, jotka harkitsevat hartiapankkia ei sinun kannata kääntää asiakkaiksesi.

5. Lähetä materiaalit vielä perästä kahlailtavaksi

Hyvän webinaarin tunnistat myös siitä, että kuulijoille on aina tarjolla myös materiaalit jälkikäteen. Näin kuulijat voivat tarkistaa tärkeimmät kohdat suoraan tallenteesta ja esimerkiksi Striimarilla hyppiä suoraan indeksoinnista oikeaan kohtaan. Hyvät jälkimateriaalit toimivat myös markkinointimateriaaleina verkossa jälkikäteen muillekin.

Muista olla avoin, asiantunteva ja keskittyä asiaan. Älä myy itseäsi tuputtamalla vaan osoittamalla, että olet todellinen asiantuntija.