Youtuben live-ominaisuudet ovat olleet käytössä aiemminkin, mutta ne ovat olleet saatavilla pääasiassa ainoastaan suuremmille kanaville. Tänä vuonna live-ominaisuus on kuitenkin laajennettu kaikkien käyttäjien saataville, minkä myötä Youtubesta on tullut hyvä vaihtoehto muille striimaus- ja tallennuspalveluille.

Vanhat videoiden tallennusominaisuudet säilyvät edelleen Youtubessa, jolloin tallennettuja suoria lähetyksiä voi myös editoida eteenpäin alustalla myöhemmin. Youtuben liveominaisuudet tarjoavat hyvän haastajan muun muassa Facebook Liven sekä Periscopen kautta tehtäville suorille lähetyksille.

Youtuben livelähetyksen etuja

Etuja livelähetyksille Youtubessa on mahdollisuus rajata katsojakuntaa haluamiinsa vastaanottajiin. Unlisted-videon pääsee katsomaan jaetun linkin kautta, eikä sitä löydy yleisessä Youtuben haussa. Private-asetuksella tallennetun videon voi jakaa maksimissaan 50 käyttäjän kanssa. Liveominaisuudet ovat käytettävissä myös mobiilissa.

Youtuben livelähetyksessä striimattu video tallentuu automaattisesti jakajan Youtube-kanavalle ja se voidaan jakaa sieltä helposti muuhun sosiaaliseen mediaan. Alusta mahdollistaa useamman videolähteen käytön, ei rajoita katsojien määrää ja mahdollistaa tekstitunnisteiden luomisen sekä työpöytänäkymän jakamisen videoon. Lisäksi Youtube tarjoaa livestriimauksena mahdollisuuden vuorovaikutteisiin videokeskusteluihin ja online-kokouksiin, palavereihin, tiedotustilaisuuksiin sekä webinaareihin.

live-concert

Youtuben live-ominaisuudet auttavat luomaan merkityksellistä sisältöä asiakkaille, joka on mahdollista tuottaa ilman suurta kuvauskalustoa. Livestriimaus on hyvä keino olla läsnä sisäisten sidosryhmien työssä sekä tuoda yritystä lähemmäs ulkoisia sidosryhmiä. Youtubessa voidaan luonnollisesti myös striimata tapahtumia, mikä mahdollistaa sellaistenkin henkilöiden osallistumisen tapahtumiin jotka muutoin eivät pääsisi paikalle. Kävijämääriltään rajoitetut tapahtumat voidaan jakaa livevideoiden välityksellä useammille henkilöille kuin perinteisellä tapahtuman järjestämisellä olisi mahdollista ja näin ollen myös tavoitettu kohderyhmä sekä lipputuotot ovat huomattavasti suuremmat.

Live-lähetyksen luominen onnistuu helposti sopivan kumppani kanssa joka tarjoaa myös oikeanlaisen kuvauskaluston. Lisäksi videotuotantokumppanilta voi olla saatavissa juuri Youtuben live-lähetykseen suunnattuja paketteja. Kumppanista on apua myös teknisen toteutuksen ja mahdollisen myöhemmän videoiden muokkauksen kanssa.