Uuden vuoden vaihduttua hetki sitten on aika pohtia trendejä yritysvideoiden saralle vuodelle 2017. Uskomme, että uusi vuosi voi tuoda mukanaan ainakin seuraavanlaisia seikkoja yritysvideoiden valtakunnassa.

1. Enemmän live-videoita

Live-videoiden suosio kasvoi huomattavasti viime vuonna. Facebook-live koki alkunsa vuoden puolessa välissä ja Facebook itse maksoi media-alan yrityksille sekä julkkiksille 50 miljoonaa dollaria live-sisällön tuottamisesta kanavaan. Lisäksi viime vuoden alussa Twitter liittyi yhteistyöhön Periscopen kanssa tuottaakseen live-videoita suoraan twiitteihin. Vaikuttaa siltä, että live-videot kasvattavat suosiotaan myös tänä vuonna.

Yrityksille live-striimaustrendi tarjoaa mahdollisuuden esitellä kohderyhmilleen sellaista osaa liiketoiminnasta, jota he eivät ole aiemmin vielä nähneet. Tämä voi olla vaikkapa henkilökunnan ja toimitilojen esittelykierros. Livestriimaus tarjoaa mahdollisuuden antaa aidontuntuiset kasvot liiketoiminnalle.

Yritys voi käyttää striimausta luovasti edukseen markkinoinnissa. Esimerkiksi säännölliset päivitykset kuten päivän markkinointivinkin tai jonkin tietyn ohjeen jakaminen striimauksen avulla voi tarjota hyvän markkinointikeinon yrityksen osaamiselle.

2. Tietoviihteen aikakausi yritysvideoissa

Englanninkielinen termi ”infotainment” tiivistää toisen vuodelle 2017 ennakoimistamme trendeistä. Sanassa yhdistyvät viihde, ”entertainment” sekä tieto ”information”. Tietoviihteen aikakausi on alkanut. Siinä tiivistyy markkinointividoiden uusi sukupolvi, jossa dokumentaariset tietoa tarjoavat videot sekä viihdyttävät videot yhdistyvät. Kuluttajat saavat tarjoamasi tiedon ja tulevat samalla viihdytetyksi. Oletuksena on, että nykyisessä ylitsepursuavassa informaatiotulvassa joka ympäröi meitä ympäri vuorokauden kukaan ei halua katsoa mainontaa ilman että kokee saavansa viihdyttävää hyötyä siitä samanaikaisesti.

Esimerkkinä tietoviihdettä tarjoavista videoista Huffington Postin video:

 3. Virtuaalivideoiden eli 360 asteen videoiden nousu

Virtuaalitodellisuus on ollut tuloillaan jo useamman vuoden ajan, mutta erityisesti viime vuoden aikana se aiheutti melkomoisen mullistuksen videoiden maailmaan. Virtuaalilasit ovat kuluttajien saatavilla yhä lisääntyvissä määrin ja oletuksena on, että markkinoijat käyttävät virtuaalitodellisuutta hyväkseen sen yleistyessä vuonna 2017.

Google on panostanut huomattavasti aikaa ja rahaa virtuaalitodellisuuteen, mistä voi päätellä että myös muiden yritysten kannattaa vakavasti pohtia voisiko virtuaalimaailmaa hyödyntää myös omassa liiketoiminnanssaan. Virtuaalilasit mahdollistavat 360 asteen videon vievän katsojansa mihin tahansa maailmassa, kuten kiipeilemään Alpeille, sukeltamaan Karibianmerelle tai vaikkapa esikatselemaan yrityksesi seuraa suurta tapahtumaa.

Koska 360 asteen videoita ei ole vielä paljoa sosiaalisessa mediassa, niiden avulla voi erottua helposti.

4. Sähköposti ja video yhteistyöhön keskenään

Toisinaan sähköpostiviestit ja videot voivat tuntua toistensa vastakohdilta ja täysin epäsopivilta yhteen, mutta itseasiassa niillä on loistava mahdollisuus yhdistyä. Video mahdollistaa sähköpostien mitan lyhyenä pitämisen ja auttaa viestin välittämisessä. Toisaalta taas sähköposti on erinomainen keino saada videosi mahdollisimman monen relevantin katsojan näkyville.

Kuinka moni onkaan kyllästynyt uutiskirjeiden lukemiseen ja laittaa ne suoraan roskapostiin lukematta sen tarkemmin asiasta. Mikäli taas uutiskirje sisältää videoita, on vastaanottajan suhtautuminen niihin todennäköisemmin positiivinen. Näin videoilla maustettu uutiskirje saavuttaa huomattavasti paremman vastaanoton, ainakin mikäli toteutus on oikeanlainen.

5. Väliaikaisen sisällön yleistyminen

Väliaikaista sisältöä tuottava palvelu Snapchat kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Sen mainostuottojen on ennakoitu olevan miltei miljardi euroa vuonna 2017. Kun väliaikainen sisältö yleistyy, on myös yritysten syytä kiinnittää huomiotaan sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Suurin osa tämänhetkisestä sisältömarkkinoinnista tuotetaan bloggauksen avulla, jolloin videot ja muut visuaaliset elementit on kerättynä pysyvään tietokantaan. Tämän vuoksi katoava sisältö saattaa tuntua sotivan markkinoinnin ammattilaisten aiemmin hyväksi koettuja ratkaisuja vastaan. Tästä huolimatta on muistettava, että Sanpcahtilla on ennakoitu olevan 217 miljoonaa päivittäistä käyttäjää vuoden 2017 loppuun mennessä. Milleniaalit muodostavat suurimman osuuden Snapcahtin yleisöstä, joten mikäli yrityksesi kohderyhmänä on Milleniaalit, tällöin sen ainakin täytyisi tuottaa videosisältöä Snapchatissa. Sen käyttäjät arvostavat läpinäkyvyyttä ja väliaikaisia videoita, sillä editoimaton ja ”kiilloittelematon” sisältö koetaan todelliseksi ja sitouttavaksi.