Project Description

Digitalk on suomalainen verkossa tarjottava ilmainen ajankohtaisohjelma, joka käsittelee digitalisaatiota. Microsoftin palveluihin keskittynyt ohjelmistoyritys Develore ja ohjelmoijia vuokraava Rakettitiede halusivat rakentaa IT-aiheiden ympärille mielenkiintoisen ajankohtaisen keskusteluohjelman. Ohjelmaideaksi valikoitui Digitalk, jonka tarkoituksena on saada paikalle digitalisaatioon ja tietotekniikkaan liittyviä mielenkiintoisia vieraita ja keskustella heidän kanssaan arkisesti digitalisaation mahdollisuuksista ja haasteista. Digitalk on konstailematon ja selkeä konsepti, jossa ei turhia kikkailla.

Digitalk on ennen kaikkea verkkolähetys

Viime vuosina medioiden murros on muuttanut ihmisten median käyttöä. Yhä suurempi osa videomateriaalista julkaistaan netissä ja sitä myös seurataan eri päätelaitteilta. Digitalk striimataan suoraan YouTubesta, jolloin käyttäjän ei tarvitse ladata katselualustaa tai ohjelmistoa koneelleen nähdäkseen materiaalin. Katseleminen onnistuu helposti millä tahansa päätelaitteella. Verkkolähetyksen idea on tarjota mahdollisimman helposti mielenkiintoista keskustelua niin livenä, kuin tallenteenakin.

Digitalk ja Smart Cities

Ensimmäisen jakson aiheena oli ulkomainonnan digitalisoituminen. Aihetta käsiteltiin kuluttajien hyötymisen näkökulmasta ja aihetta pohjustettiin Barcelonan Smart Cities -projekteilla, joissa kaupunki tarjoaa erilaisia älykkäitä palveluita kuluttajien elämänlaadun parantamiseksi.