Miten tehdään b2b yrityksen myynnistä ja markkinoinnista viihdettä, jonka seuraamisesta muodostuu intohimo? Voiko oikeasti viihde luoda merkitystä siinä missä pilkulleen käsikirjoitettu markkinointikin? Voi, ja itse asiassa paljon paremmin. Gary Vaynerchuckin uusin aluevaltaus #DailyVee on niin ilahduttava tapa hyödyntää videota, että päätimme pureksia miten sarjan ensimmäinen osa toimii.
#DailyVee
Gary Vaynerchuck on aloittanut uuden ohjelmaformaatin, joka – ainakin tällä hetkellä – hyödyntää medianaan Youtubea. Yksinkertainen formaatti hyödyntää videon voimaa seuraamalla Garyn elämää ja työtä. Ensimmäisessä jaksossa sankari jää huippuhotellin aulaan kun keynote-puhujana ei pääse lenkkareineen tilaisuuteen sisään. Mielenkiintoiset käänteet, rosoinen editointi ja kuvaus saavat Garyn elämän vaikuttamaan erittäin romanttiselta ja mielenkiintoiselta. Vaikkakin hyvin suoraan siltä mitä se on. Arkinen puuhastelu muistuttaa Iholla-ohjelmaformaattia, mutta onnistuu positiivisesti olemaan enemmän. Se ei jää surkuttelemaan ja märehtimään ongelmia vaan tarjoaa positiivista energiaa jokaisen työpäivään. Miksi siis arkinen yrityselämän todellisuus kiinnostaa?
Ihmistä kiinnostaa aina ihminen
On kiva kurkkia toisen elämään. Se miten toinen ihminen selvittää haasteita ja ongelmia. Juuri siksi sarjan seuraaminen onkin mielenkiintoista. Olla ikäänkuin kärpäsen katossa, kun asiat tapahtuvat. Garyn tarina elää todella sujuvasti, mutta pitää sopivasti koukussaan vaikka sarjan idea tuntuukin olevan vain yhden henkilön ympärillä. Sarjassa esiintyy yksittäisiä muita ihmisiä, mutta muuten Gary tuntuu hoitavan homman nätisti ihan yksinkin. Sarjan tapahtumien ohella Gary jakaa omia ajatuksiaan, joihin monet ovat tutustuneet #Askgaryveeshow´n kautta. Intohimoinen asenne esiintymiseen, elämään ja toisten ihmisten auttamiseen on sarjan ehdottomasti parasta antia. Sillä ihminen kiinnostaa ihmistä ja siihen sarja on onnistunut kytkeytymään.
Voisiko Suomessa toimia vastaavanlainen?
On selvää, että suomalainen mediakenttä ja vlogisarjat ovat vielä hieman eri luokkaa. Ei pelkästään sisällön, mutta jo pelkkien resurssien osalta on vaikea perustella tuollaisia panoksia mitä Garyn tapauksessa sarjan tuotantoon käytetään. Toisaalta kyseinen henkilö aloitteli aika kevyillä laitteilla ja idealla. Se toimi ja kasvoi orgaanisesti. Sisältö on kuitenkin tässäkin sarjassa kaikki kaikessa ja hyvä, taitava esiintyjä sekä hyvin mitoitettu kuvauskalusto ja napakka idea vievät pitkälle. Siksi onkin vain ajan kysymys, että hiukan kevyemmällä konseptilla – tai tarkemmin rajatulla – voidaan Suomessakin tulla pinnalle. Median kuluttaminen fragmentoituu nopeasti ja perinteisten medioiden sijalle syntyy brändien omia mediakanavia, joita kohderyhmät seuraavat. Kanavat toimivat helposti ristiin ja isojen sisältöjen ja pienten nerokkaiden konseptien ympärille nousee yhä uusia tähtiä viihteen taivaalle. Vaatimattomastikin arvioiden tällainen show voi ja tulee toimimaan Suomessa ja arvailun varaan jää vain enää milloin se näkee päivänvalonsa.
Oletko sinä Suomen yrityselämän seuraava tosi-TV:n tähtönen?
Leave A Comment