Nyt se on täällä! Virtuaalikamera Orah 360 saapui ensimmäisten joukossa Suomeen Reload Medialle. Kamera on samantien asiakkaidemme käytössä erityyppisiin kuvauksiin. Erityisen hyvin kamera sopii tapahtumien kuvaamiseen, sekä lyhyiden ”sneak-peak”- pätkien tarjoamiseen kävijöiden houkuttelemiseksi tapahtumiin.

Yleisesti voidaan todeta 360-kameroiden koostuvan useasta eri puolille kuvaavista videokameroista. Näiden kuvaamat pätkät yhdistetään yhdeksi videoksi, jota voidaan katsella joko mobillilaitteilla tai virtuaalilaseilla. Kenties helpoin käyttötapa on katsoa 360-videota Facebook- tai Youtube-sovelluksilla älypuhelimella, jolloin kuvakulmaa voi vaihtaa puhelinta kääntämällä. Lue täältä miten sinäkin voit käyttää Facebookkia live-videoiden lähettämiseen. Virtuaalilasit ovat puolestaan parhaat aidoimman tuntuman saavuttamiseen, sillä niiden kuva on kolmiulotteinen 3D 360-kameralla kuvattuna. Tällöin voit ihailla näkemääsi kuin olisit kärpäsenä katossa tapahtumassa paikan päällä.

360 astetta on kuin luotu tapahtumien, joissa miljööllä on merkitystä, striimaukseen. Musiikkifestivaalit tai tuotemessut voivat tietysti tyytyä yhden lavan esittämiseen, mutta ympärillä vellova tunnelma jää välittymättä. 360 asteinen video on tällä hetkellä lähimpänä sitä kokemusta kuin olisit itse paikan päällä. Jos olet joskus seikkaillut Google Mapsin katunäkymässä vanhoilla kotikulmilla, tiedät mitä tarkoitan. Kuvittele siihen päälle vielä reaaliaikaisuus, kaduilla liikkuvat ihmiset ja ympäristöstä kantautuvat äänet, niin olet antautunut ympäristöllesi. Nyt voit tuoda saman mukaansatempaavan kokemuksen myös omiin lähetyksiisi!

Orah 360-kamera

Orah 360 tuottaa silmiä hivelevää 4k-laatuista 360 asteen kuvaa, joka on kuin luotu VR:ään. Se myös mahdollistaa reaaliaikaisen livelähettämisen mistä vain helposti. Kun suurin osa 360-astetta kuvaavista kameroista tosiasiallisesti vain yhdistää useaa 2D laatuista kuvaa toisiinsa, Orahin 360-kameran etuna on muun muassa se, että yhden virtuaalikameran avulla voidaan suoraan live-striimata 360-videota useamman kameran kuvien yhdistelyn sijaan.

Orah 360-virtuaalikamera mahdollistaa nopean 360-kuvaamisen sekä livestriimauksen edullisesti, kun aiemmissa ratkaisuissa kameroiden hinnat hipoivat pilviä. Edullinen hinta yhdistettynä helppoon käyttöön tekevät 360 asteisen kuvan livelähettämisen mahdolliseksi myös pienemmille yrityksille, joka ei ennen ollut mahdollista. Lue täältä miten järjestät toimivan live-lähetyksen.

Testaa 360 – virtuaalikamera

Ota meihin yhteyttä 360-kameran testaamiseksi esimerkiksi tapahtumiesi striimauksessa. Kerromme mielellämme lisää kameran käytöstä erityyppisiin tarkoituksiin. 360 asteen potentiaali on vielä hyödyntämättä.