Onlinevideo ja sisältömarkkinointi tuntuvat olevan kuuminta hottia tällä hetkellä. Sisältömarkkinointi auttaa asiakkaitasi ostamaan, mutta samassa kun kaikki nostavat paukkujaan niin myös hälyn määrä kasvaa. Onlinevideo on selkeä tapa säästää asiakkaan aikaa ja luoda hyvää helppoa sisältöä. Onko onlinevideo kasvamassa netin kuumimmaksi sisältötyypiksi ja jos niin miten? Mitä sinun tulisi tietää onlinevideoista ja videomarkkinoinnista ennen kuin aloitat niiden tekemisen?
Mitä on sisältömarkkinointi ja mitä on onlinevideo?
Sisältömarkkinointi on markkinoinnin laji, jossa asiakkaalle tuotetaan mielekästä sisältöä. Merkityksellisen sisällön avulla asiakkaan ostopäätökseen voidaan tarjota selkeitä faktoihin perustuvia näkökulmia. Esimerkiksi hyvä onlinevideo on näppärä tiedon levittäjä. Sisältömarkkinointia voidaan tuottaa helposti verkon yli ja mitä erilaisimmin keinoin. Keinoja voivat olla blogipostaukset, erilaiset oppaat, uutiskirjeet, videot, kuvat ja esimerkiksi podcastit.
Miten sisältömarkkinointia pitäisi tehdä?
Sisältömarkkinointi on selkeästi kasvava alue, johon yritykset haluavat satsata. Yksi haasteita sisältömarkkinoinnissa on jatkuva sisällön kehittäminen ja tuottaminen. Sisältömarkkinoinnissa on selkeästi menossa trendi, jossa yritykset yrittävät sisäisesti luoda yhä suurempia sisältökokonaisuuksia. Monessa tapauksessa varmasti onnistutaankin, mutta hyvin monessa alkuinnostuksen jälkeen sisältömarkkinointi – erityisesti onlinevideo – kuihtuu suunnittelemattomuuteen ja arjen haasteisiin. Siksi olisikin tärkeä päättää jo heti alussa onko yrityksessä aidosti sisällöntuotannon ammattilaisia ja jos niin minkälaisia? Tämän lisäksi tulisi keskittyä vain olennaiseen.
Sisällön luominen on helppoa, jos se tulee luonnostaan. Mikäli taas pienenkin sisällön puskeminen tuottaa tuskaa ja vie kohtuuttomasti resursseja kannattaa sisältömarkkinoinnin mielekkyyttä pohtia. Sillä vain hyvä ja houkutteleva sisältö parantaa lukijansa arkea. On kuitenkin olemassa yksi keino, jossa aito ihminen pärjää helposti ja siksi se alue kasvaakin. Nimittäin video. Videossa meistä jokainen voi olla oma itsensä ja kertoa viestinsä omaa kohderyhmäänsä kosiskelevalla tavalla. Videolla luontainen ammattilainen pystyy tuottamaan kiinnostaa sisältöä melko vaivattomasti. Varmasti se onkin yksi syy miksi juuri video on tulevaisuuden media.
Onlinevideo on sisältömarkkinoinnin tulevaisuus
Online video on ollut kasvussa jo pitkään ja sen ovat huomanneet sosiaaliset mediatkin. Youtube on maailman toiseksi suurin sosiaalinen media ja Facebook sekä muut sosiaalisen median jättiläiset ovat tehneet palveluistaan yhä videolle sopivampia. Toisaalta videon kasvun myötä yhä suurempi määrä videosisältöä löytyy verkkoon ja sen leviäminen suurille massoille vaikeutuu. Tästä syystä onkin oltava realistinen siinä miten videomarkkinointia käytetään sisältömarkkinoinnissa. Digitaalinen video on nykyään helppo tuottaa ja hyvin suunniteltuna se toimii erinomaisesti monessakin käyttötarkoituksessa. Seuraavassa nopea listaus siitä millaisia asioista aloittelevan videomarkkinoijan tulisi muistaa.
1. Mieti kenelle viestisi on tarkoitettu
Vaikka kuinka onlinevideo on hyvä media niin kohderyhmä sinulla pitää olla. Mieti siis kenelle viestit niin osaat jo haarukoida mitä sinun tulisi sanoa. Sillä vain kissavideoista kiinnostuneet katsovat kissavideoita.
2. Satsaa suunnitteluun älä kalustoon
Yleinen haaste on, että päätetään aloittaa videomarkkinointi ja ostetaan kallis kalusto. Nyt näin videoammattilaisina voimme sanoa, että mikään kalusto ei pelasta ajatuksen puutetta markkinoinnista. Ei mikään. Siksi onkin erityisen tärkeää keskittyä juuri sisältöön itse laadun sijaan.
3. Keskity ääneen ennen kuvaa
Vaikka laatuun voi olla keskittymättä niin jossain kohtaa tulee vastaan, että kaikesta ei voi nipistää. Hyvä nyrkkisääntö on, että huonosta kuvasta selviää, mutta ei enää huonosta äänestä. Eli jos johonkin haluat satsata niin hyvään ääneen. Hyvä mikrofoni ja rauhallinen tila ovat jo onnistumisen elkeitä.
4. Ole rohkeasti oma itsesi
Videotuotannossa pitää rohkeasti uskaltaa olla oma itsensä. Ei rooleja, ei näyttelemistä vaan oma itsesi. Juuri sellaisena kuin olet.
5. Puhu asiakkaasi kiinnostuksen kohteista
Hyvä vihje on myös, että älä puhu asioista, jotka kiinnostavat sinua vaan asioista, joista tiedät paljon ja jotka kiinnostavat asiakastasi. Sillä kukaan ei kuuntele sinua, jos puhut itsellesi.
Leave A Comment