Webinaari on verkossa tapahtuva seminaari, jonka osaanottajat voivat sijaita fyysisesti kaukana toisistaan. Webinaari tarjoaa yrityksille monenlaisia hyötyjä, joita perinteiset seminaarit eivät pysty tarjoamaan. Osallistuminen ei vaadi paikan päälle tulemista. Webinaaria voi katsoa sen esitysajankohtana verkossa mistä päin maailmaa tahansa ja siitä muodostuvan tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen. Seuraavassa käsittelemme webinaarien hyötyjä.

Webinaarin tavoitettavuus

Webinaarin hyötyihin kuuluu tavoitettavuus. Niiden avulla on mahdollista tavoittaa laajempi kohderyhmä kuin fyysisen seminaarin avulla. Sellaiset henkilöt, joiden ei olisi mahdollista matkustaa perinteiseen seminaariin voivat ottaa osaa webinaariin. Tavoitettavuutta voidaan rajata asettamalla webinaari salasanalla tai linkillä toimivaksi, jolloin vain kutsut henkilöt pääsevät seuraamaan webinaaria. Lähetys voidaan salata ulkopuolisilta halutessaan.

Webinaarin vuorovaikutteisuus

Webinaarit tarjoavat hyvät interaktiivisuuden mahdollisuudet katsojille. Keskusteluominaisuus on mahdollista liittää webinaareihin joko chatin, sähköpostin tai puhekysymysten muodossa.

Webinaareihin voi lisäksi liittää dia- tai Power Point-esitykset videoon, jolloin ne voivat olla integroitu videokuvaan tai näkyä erillisenä ikkunana katsojalle.

Webinaarin kustannustehokkuus

Webinaarit ovat kustannustehokas tapa tavoittaa kohderyhmääsi. Ne tarjoavat säästöjä paitsi toteuttajalleen, myös katsojilleen joiden ei tarvitse käyttää rahaa matkustaakseen seminaaripaikalle. Lisäksi ne tarjoavat ajallisten resurssien säästöjä kun matkustamiseen ei mene aikaa. Lisäksi aikaa säästetään verrattuna tavanomaisiin seminaareihin, sillä webinaarin valmisteluun ei kulu aikaa läheskään samassa suhteessa kuin perinteisten seminaarien jotka vaativat pidemmän suunnittelun paikan, ruokailun ja muiden järjestelyiden vuoksi.

Webinaarin järjestämiseen ei tarvita välttämättä suurta satsausta laitteistoon. Reload Striimarilla webinaarien järjestäminen onnistuu vaivatta. Vinkkejä webinaarin järjestämiseen löydät aiemmista blogikirjoituksistamme tästä ja tästä. Lisäksi vlogimme sisältää vinkkejä webinaarin kutsujen sekä alustan valinnan suhteen. Voit myös varata ajan maksuttomaan webinaari sparraukseemme.