Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta. Sanonta kuvaa tuon valovuoden eron miten sukupuolia kiinnostavat eri asiat. Onko siis tärkeää, että suuntaat videosi naiskohderyhmälle heille erikseen muotoillulla viestillä? Kysymys kuuluukin: Kuinka saada nainen kiinnostumaan videoistasi?

Muista, että naiset ovat aktiivisia verkossa

Nykyään yrityksen kuin yrityksen markkinointi on isosti digitaalista ja verkossa. Kuluttajina  naiset hyödyntävät verkkoa aktiivisesti. Tutkimuksen mukaan digitaaliset kanavat toimivat (email, mobiilimuistutukset ja sosiaaliset mediat) paremmin kuin esimerkiksi televisio myyntipäätöksen aikaansaajina. On siis aika keskittyä myös siihen, millaisia videoita naiskohderyhmillesi tarjoat.

Vastoin yleistä luuloa naisia kiinnostavat arvostelut

Miehet rehvastelevat, että tietävät tuotteista kaiken ja vertailevat rationaalisen ostopäätöksensä pohjaksi kaiken käsiinsä saamansa materiaalin. Samaisen Yhdysvalloissa toteutetun tutkimuksen mukaan naisista 37% tarkisti online-asiakasarvostelut brändeiltä tai tuotteilta, joista olivat kiinnostuneet. Toisin sanoen arvostelut merkitsevät. Sanomattakin on selvää, että videoarvostelut ovat erityisen hyvä idea kyseiseen kohderyhmään. Hyvä yhteistyökumppani voikin olla paikallinen tubettaja.

Mistä kanavasta saat naiset parhaiten kiinni?

Kuinka saada nainen kiinnostumaan videoistasi tai edes tietoiseksi niiden olemassaolosta? Turvaudu Facebookin. Se on suurin yksittäinen sosiaalisen median kanava naisten keskuudessa, mitä tulee brandien seuraamiseen. Tutkimuksen mukaan 77% naisista suosii Facebookia brandien ja tuotteiden seuraamiseen. Nyt kun Facebook on erityisesti keskittynyt videosisällön tukemiseen, niin kannattaa ehdottomasti keskittyä Facebookiin videoiden jakelukanavana.

Youtube on luonnollisesti myös merkittävä kanava naisten houkuttelemiseen videoiden ääreen, mutta siellä videoiden katseluun on selkeämmin aihepiireittäin rajautunutta. Naiset ovat arvatenkin yliedustettuina juuri kauneuden ja muodin seuraajina Youtubessa.

Millainen sisältö kiinnostaa naisia ?

Sitten päästään asiaan. Kuinka saada nainen kiinnostumaan videosi sisällöstä? Onnistuuko se erityisesti naisille suunnatulla videolla? Onko siinä oltava puolialastomia miehiä paloletkuineen vai riittääkö koiranpentu ja kourallinen lapsia?

Samainen tutkimus paljastaa, että vain 26% naisista suosii markkinointiviestien täsmällistä suuntaamista naisille. Toisin sanoen 74% naisista suosi sukupuolineutraalia sisältöä markkinointiviesteissä. Selvää on, että naisille suunnattujen tuotteiden mainonta tulee puhutella naisia jatkossakin. Myös videoissa on varmasti hyvin pieniä vivahde-eroja, joita ei tässä ajatusleikissä käydä läpi. Enemmän on kysymys siitä, että tuotekategorioissa, joissa ostaja voi olla nainen tai mies, on tärkeämpää luoda merkitystä muulla kuin sukupuolta puhuttelevalla sisälllöllä.

Mitä tulee yksittäisiin videoihin ja livevideolähetyksiin niin siinä naisten ja miesten mielenkiinnnon tasa-arvo toteutuu todennäköisesti paremmin. Sisällön sukupuolittain tviikkaaminen ei siis tunnu olevan niin merkittävä tekijä, että siihen ihan vähässä kummassa kannattaa lähteä.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Nimittäin jos haluat saada molemmat osapuolet varmasti ruuduun ääreen niin hyödynnä lemmikkejä. Vaikka toisin voisin veikata, niin eläinvideot ovat kumma kyllä hyvin tasaisesti naisten ja miesten kiinnostuksen kohteena. Digiday UK:n mukaan Top 100 listan kanavista (yhteensä yli 250M kuukausittaista katselua) suurimman kiinnostuksen keräävät miehet 18-34, jotka vastaavat n. 30% katsojista. Kissavideoita, perhana vie, miehet kuluttavat siis enemmän. Onko siis niin, että stereotypioihin sortuminen on vaarallista ja vie yrityksesi vain lokaan? Ei varmasti, mutta olennaisempaa on, että olet aidosti merkityksellinen videossasi ja jätät turhan kikkailun pois. Ehkä otat videon thumbnailiin palomiehen ja kissan.