Tiedät varmaan elokuvien lopputekstien aikana pyörivät epäonnistuneet kohtaukset hassuine inhimillisine näyttelijäsuorituksineen? Nämä niin sanotut hukkaotokset ovat monille elokuvan parasta antia tai ainakin viihdyttävä lisä, joka paljastaa ammattilaisten inhimillisemmän puolen. Näitä samoja möhläyksiä tapahtuu kaikkia videoita kuvatessa, ja usein ne poistetaankin viimeistään editointivaiheessa, jotta ne eivät päätyisi valmiiseen tuotteeseen. Näiden hukkaotoksien hyödyntämisessä piilee kuitenkin mahdollisuus: Ne tarjoavat erinomaisen tilaisuuden näyttää yrityksen paatuneista ammattilaisista ja samalla yrityksestäsi inhimillisempi puoli.

Hyödynnä hukkaotokset viestinnässäsi

Kun kuvauksissa tapahtuu mokia syntyy tahattomasti kullan arvoista materiaalia. Joku voi takerrella sanoissa, lipsauttaa jotain asian vierestä tai taustalla tapahtuu jotain esiintyjästä riippumatonta. Kun ei oteta itseään liian vakavasti asioille voi nauraa, ja tämä nauru tarttuu. Möhläykset toimivat hyvänä sisältömarkkinointina, sillä ne jos mitkä ovat rehellisiä ja viihdyttävää katseltavaa. Erinomainen esimerkki on alla oleva video jääkarhumaskotista, joka ei meinaa pysyä liukkaalla jäällä pystyssä.

Huvittavaa eikö? Hassu inhimillinen video on omiaan saamaan paljon suuremman yleisön kuin vakavalla naamalla tehty asiallinen video. Yllä oleva esimerkkivideo on Minnesotassa sijaitsevan White Bear Mitsubishin mainoskuvauksissa sattuneista kömmähdyksistä koostettu pätkä, joka on kerännyt YouTubessa jo yli 2 miljoonaa näyttökertaa. Tämä on varmasti paljon suurempi yleisö kuin mitä pelkkä tv-kampanja olisi tavoittanut.

Mikä möhläyksissä viehättää?

Yllätysmomentti ja tavallisuudesta poikkeava sisältö herättää katsojan mielenkiinnon, ja huumori jää positiivisesti katsojan mieleen. Kun katsoja näkee jotain valtavirrasta poikkeavaa, sen muistettavuus paranee. Jos yrityksen ulos puskema pätkä on erityisen erikoinen ja sometuulet tarttuvat purjeisiin, video voi räjähtää somehitiksi. Tällöin yhdellä videolla voi olla järisyttävän suuri vaikutus yrityksen menestykselle.

Vinkkini ei ole että lyö kuvaukset läskiksi aina kun on mahdollista, vaan kerää hukkaotokset talteen. Yksistä kuvauksista voi siis saada ulos enemmän materiaalia kuin odotettiin. Ota kömmähdykset osaksi videostrategiaasi. Hyvänä hetkenä hassut koitokset voi julkaista esimerkiksi yrityksen sometileillä tai nettisivuilla. Näytä että teidänkin työntekijät ovat vain ihmisiä, ja aina ei tarvitse vääntää hampaat irvessä. Tämän kaltaisilla videoilla voi olla yllättäviäkin vaikutuksia, mutta ainakin ihnimillisyys ja persoonallinen viestintätapa on taattu.

Jos pohdit miten voit hyödyntää videoita omassa viestinnässänne, ota meihin yhteyttä.