Kiehtova, mukaansatempaava ja osallistava – kolme tapaa kuvata 360 asteista videota. 360 astetta ovat saapuneet ryminällä videoihin, sosiaalisen median palveluihin ja isojen brändien markkinointiin uusien videokameroiden mahdollistamana. Yksi 360 asteen kuvan mahdollistama kamera on Orah 360, joka löytyy myös Reload Median valikoimista.

360 astetta lisää videosisältöösi

Verrattain uudesta teknologiasta on innostunut myös Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg, joka julkaisi tyttärensä Maxin ensiaskeleet 360 asteisena.

Kieltämättä söpö kikka, mutta 360 asteessa piilee myös valtavasti potentiaalia yrityksille. Facebook sekä Youtube, molemmat mahdollistavat 360 asteisen kuvan julkistamisen, joiden avulla brändit voivat tuoda mukaansatempaavaa videosisältöä näkyviin. Tämä yhdistettynä livevideoon, ja osallistava kokemus on valmis.

360 asteen video nostaa katsojan pelkääjän paikalta ratin taakse ohjaamaan kertomusta tai näkökulmaa joko VR-laseilla, puhelinta kääntelemällä tai selaimen ohjauspainikkeilla. Katso alla oleva video, ja huomaa kuinka välitöntä ja osallistavaa 360 markkinointi voi olla.

Dataa 360 asteen tueksi

360 asteen videoiden vaikuttavuuden arvioinnissa ei tarvitse luottaa vain tuntumaan. Jopa 90% amerikkalaisista kuluttajasta piti Nikonille tehdyn tutkimuksen mukaan 360 asteen formaattia parempana katselukokemuksena kuin tavallista. Tämän lisäksi Googlen omassa tutkimuksessa 360 asteen videomainokset keräsivät enemmän näyttökertoja ja jakoja sekä omasivat paremman klikkausprosentin kuin samasta aiheesta tehdyt standardiversiot.

360 asteen video sopii erityisen hyvin uusien teknologioiden tai tuoteuudistusten julkistamiseen. Mikä sen parempaa kuin käyttää uusinta teknologiaa uusimman teknologisen innovaation esittelyyn? Kun viestinnän tyyli ja tapa vastaa myös sisältöä, tulee viestinnästä uskottavaa – suhde kuin mittatyönä tehty.

360 astetta ei ole vain isoille yrityksille

Vaikkakin maailman suuret multinationaalit ovat ohjanneet 360 asteisen videon käyttösuuntaa, myös pienemmät yritykset voisivat hyödyntää tätä uutta teknologiaa.

Esimerkiksi asunnonvälittäjä voisi tuoda virtuaaliasuntoesittelyt osaksi markkinoinnin työkalupakkiaan, ja täten hankkia kilpailuetua. Etenkin erikoisempien kohteiden ennakkomarkkinoinnissa 360 asteisen videon kaltaisilla erikoisuuksilla voisi erottautua edukseen. Myös ravintolat ja hotellit voivat hyödyntää samaa teknologiaa, ja esitellä kauempaa matkustaville omia kohteitaan. Näissä tapauksiaa 360 asteisella videolla voi hälventää asiakkaan ennakkoepäilyksiä kohteesta, ja varmistaa varaus.

Jos kiinnostuit 360 asteisesta videosta, tai pohdit miten voisit hyödyntää sitä itse, ota meihin yhteyttä. 360 astetta erottuu vielä tällä hetkellä edukseen.