Ohessa muistilista webinaarikutsun rakentamiseen ja itse rekisteröitymisprosessin hallintaan. Hyvä webinaarikutsu vaati aina prosessin, joka on toistettavissa ja yhdenmukainen. Hyvän webinaarikutsun rakentamiseen vaaditaan aikaa, ajatusta ja asiaa. Ohessa 10 kohdan tehovinkit:
1. Tarjoa selkeä tarjonta oikealle kohderyhmälle
Jaottele webinaarisi tarjonta selkeäksi kokonaisuudeksi, joka palvelee osallistujia. Luo selkeä kokonaisuus, joka on riittävän suuri, mutta ei kaoottinen. Hyödynnä sisällön esittelyssä listoja ja sisällysluetteloita. Ne on helppo nopeasti skannata silmämääräisesti läpi ja katsoa mitä on tarjolla. Hyvän webinaarikutsun rakentamiseen vaaditaan siis webinaari, joka oikeasti kiinnostaa. Webinaareja ei kannata pitää puolivillaisista aiheista.
2. Myy hyötyjä älä sisältöä
Hyvä webinaari tuo kuulijan arkeen jotain uutta sisältöä, tietoa tai osaamista. Siksi onkin tärkeä nostaa webinaaritarjontasi selkeästi esille hyötyjen kautta. Mitä opin osallistumalla? Mitä saan osallistumalla? Miten voin hyödyntää webinaarin? Painota napakoilla listoilla 3-5 kohtaa hyödyt.
3. Myy niukkuutta
Kukaan ei halua tulla webinaariin, jossa on 3 ihmistä ja koira. Siksi on tärkeää, että jo markkinointivaiheessa painotat webinaarin osallistujarajan (esimerkiksi 100 henkilöä) ja kuinka paljon paikkoja on jäljellä. Ihmisillä on kumma tarve tarttua tilaisuuksiin, jotka voivat mennä ohi sen sijaan, että jäisivät odottamaan. Rekisteröityminen on usein herätepäätös, joka täytyy perustella. Siksi hyvä rekisteröintiin tähtäävä markkinointi hyödyntää myös niukkuutta.
4. Rakenna tehokas kutsulista
Muista rakentaa toimiva kutsulista. Tehokkainta webinaarisarjasi markkinointi on aloittaa ihmisistä, jotka jo tunnet tavalla tai toisella. Siksi kannattaakin rakentaa sähköpostilista, jolle keräät ihmisiä, jotka ovat antaneet luvan tiedotteiden lähettämiseen. Näin saat konkreettisesti tiedon ihmisille webinaaristasi. Hyvät webinaarit pohjaavat hyvin vahvasti markkinointiaan uutiskirjeisiin. Hyvä kutsusähköposti tulee:
- henkilökohtaisesta osoitteesta;
- puhuttelee etunimellä;
- omaa selkeän otsikoinnin;
- otsikko sisältää sanan Webinaari (vastaanottaja tunnistaa sen markkinointikirjeeksi);
- nopea selostus mistä webinaarista on kyse;
- HTML-linkki ohjaamaan liikennettä rekisteröitymissivulle.
5. Markkinoi webinaariasi ihmisille hyvissä ajoin etukäteen
Webinaari on aina satsaus myös osallistujalta, joten sinun tulee olla riittävän ajoissa liikkeellä, jotta ihmisellä on kalenterissa tilaa. Näin ollen on hyvä muistaa, että aloitat webinaarisi markkinoinnin ajoissa ja tarjoat mielellään selkeän ajankohdan, jonka merkitä kalenteriin.
6. Rakenna toimiva rekisteröitymissivu
Webinaariin kannattaa usein rakentaa toimiva rekisteröitymissivu tai laskeutumissivu, johon voit markkinointisi kohdentaa. Siinä olisi hyvä olla selkeä, suunniteltu ulkoasu josta käy ilmi aihe, aikataulu ja webinaarianti. Rekisteröityminen luo ihmiselle tunteen, että hän saa jotain, joka myös sitouttaa häntä osallistumaan. Omalla nimellä rekisteröityminen tarkoittaa, että olet henkilönä ilmoittautunut tilaisuuteen vaikkakin vain virtuaaliseen. Siksi hyvin rakennettu rekisteröitymissivu varmistaa onnistumisesi webinaarin osallistujien rekrytoinnissa.
7. Käytä kuvitusta
Käytä selkeää kuvitusta, joka helposti napakan otsikon kanssa toimii myös sosiaalisessa mediassa. Aiheeseen liittyvä kuva houkuttaa paremmin henkilöitä rekisteröitymissivulle, jossa valotat aihettasi laajasti. Näin varmistat, että olet kaikkien huulilla jo ennen webinaaria.
8. Rakenna lomake, joka ei kysy kaikkea!
Hyvä rekisteröitymislomake ei kysy kaikkea. Lomake on helppo täyttää nopeasti, eikä ole turhan tunkeileva. Digitaalisen markkinoinnin aikakautena ihmiset kokevat epämiellyttävänä tietojensa täyttämisen yksityiskohtaisesti. Tarvitset nimen ja sähköpostiosoitteen minimissään. Kaikki muu pitää olla jo perusteltua miksi tiedot haluat. Muista myös varmistaa, että sähköpostiosoitteen voi lisätä jatkossa kutsuttavien listalle.
9. Vahvistusmeili
Hyvä vahvistumeili sisältää kalenterimerkinnän, sekä mahdollisesti esitehtävän tai handoutin, joka sitouttaa henkilön tulevaan webinaariin. Vahvistusmeili myös varmistaa osallistujalle, että rekisteröinti on onnistuneesti vastaanotettu. Käytä otsikoinnissa selkeää webinaariin viittaavaa otsikkoa, jotta henkilö tietää heti mitä sähköpostisi sisältää. Ei turhaa kikkailua vaan asiaa. Tärkeintä on kuitenkin, että saat Outlook-kutsun blokkaamaan valitun ajan kuulijasi kalenterista. Tämän jälkeen olet jo puoliksi voitolla.
10. Muistutusmeili
Muistutussähköpostin tarkoituksena on muistuttaa. Sen tulee sisältää mielellään henkilökohtainen lähestyminen webinaarin pitäjältä ja auttaa osallistujaa orientoitumaan aiheeseen jo etukäteen. Usein käytetään päivää ennen ja tuntia ennen olevia muistutuksia. Joskus molempia. Sen tiuhempaan käyttäminen saattaa jo ärsyttää.
Ohjeiden lisäksi on hyvä muistaa, että webinaari on hyvin interaktiivinen markkinoinnin työkalu, joten muista kuunnella mitä osallistujasi yrittävät sinulle kertoa. Mittaa konversiota joka kohdassa, jotta ymmärrät missä rekisteröitymisprosessiasi voisi parantaa. Hyviä webinaareja!
Leave A Comment